Sirmione

Sirmione 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Het drukstbezochte dorpje aan het Gardameer. Of het ook het mooiste dorpje is, dat mag je zelf gaan beslissen. Het is redelijk moeilijk te bereiken, maar daardoor ook autovrij. Het is zeker de moeite waard om dit dorpje te bezoeken, ondanks de massa’s toeristen die er dagelijks naartoe trekken. Maar je moet niet vergeten, je bent er zelf ook een van.

Geschiedenis en cultuur

Sirmione is heropgebouwd door de Romeinen, nadat het is bewoond door de Etrusten en de Kelten. Aan het eind van het schiereiland ligt de ‘Grotte di Catullo’, wat misschien klinkt als grotten, maar eigenlijk de overblijfselen van een Romeinse villa zijn. In de Middeleeuwen werd er in Sirmione een kasteel gebouwd ter verdediging. Qua cultuur zijn er ontzettend veel kerken en kapelletjes in het dorpje. Deze zijn allemaal indrukwekkend en interessant. Als je van cultuur houdt is er in Sirmione genoeg te vinden.

Toerisme en bezienswaardigheden

Zoals eerder gezegd is Sirmione een supertoeristisch dorpje. Omdat het met de auto moeilijk te bereiken is, staan er vaak files naar de parkeergarages in de richting van het dorp. Er komen ook grote groepen met toeristen. Soms is het moeilijk om gebouwen te ontdekken tussen alle mensen. Maar dit is allemaal niet voor niets, want het is er erg mooi. De restanten van de Romeinse villa zijn zeker een aanrader, maar wat ook veel mensen trekt zijn de zwavelbronnen. De zwavelbronnen geven water uit van wel 80 graden! Dit wordt naar verschillende, omliggende kuuroorden geleid. Daar kun je je uitstekend laten verwennen. Maar ten slotte is het allermooiste plekje in Sirmione bovenop de toren van de waterburcht van Scalgeri. Vanaf daar heb je een fantastisch uitzicht over het Gardameer.

Eten en drinken

Het eten in Sirmione is typisch Italiaans. Maar wat je echt niet kunt nalaten is om daar echt Italiaans ijs te kopen. Het is overheerlijk. Maar zoals je van de Italiaanse keuken gewend bent, is alles er overheerlijk. Er zijn genoeg winkeltjes waar je de pasta’s voor thuis kunt kopen, en dat is zeker de bedoeling, want dan kun je je thuis nog eens in de wonderlijke Italiaanse wereld wanen.

Aanbiedingen last minute Sirmione

Sirmione