Lazise

Beoordeling deze pagina

Vakantie Lazise

Een prachtig dorpje aan het Gardameer, om heerlijk tot rust te komen. Het is een autovrij dorp, waardoor er veel voetgangers het gebied betreden. Het is minder drukbezocht dan Sirmione, maar zeker ook de moeite waard. Met het enorme aanbod aan horeca is het een gezellig centrum, met ontzettend veel sfeer, omdat ook de oorspronkelijke bewoners veel buiten zijn.

Geschiedenis en cultuur

Vroeger was Lazise een belangrijke stad, omdat er de goederen van het Gardameer werden beheerd. Het tolhuis uit die tijd staat er nog en is nog open voor bezoek. Alle andere gebouwen duiden er ook op dat Lazise uit de middeleeuwen komt. Vanuit de stad heb je natuurlijk nog uitzicht op het meer, wat ook altijd prachtig blijft. Het stadje is sfeervol, wat ervoor zorgt dat je echt in de Italiaanse stemming komt. Wat je zeker niet moet vergeten is om een ijs te bestellen. IJssalons zitten op iedere hoek en met ontzettend veel smaken. Je krijgt zeker een portie die loont!

Toerisme en bezienswaardigheden

Lazise is een prachtige stad en de sfeer die je er vindt is ook heerlijk. Er zijn geen auto’s te vinden, maar je kunt de auto vlak buiten de stadsmuren parkeren. De oude gebouwen zijn een bezienswaardigheid op zichzelf. Uiteraard zijn er ook veel leuke Italiaanse winkeltjes. En niet te vergeten de gezellige horecagelegenheden. Er zijn ontzettend veel campings in de buurt van Lazise en daar is een reden voor. De omgeving van Lazise is perfect voor wandelingen, paardrijden en fietstochten. Maar er is voor iedereen genoeg te doen, want de meeste campings liggen direct aan het meer. Je dag is dus ook zeker gemakkelijk om te krijgen, als je lekker aan het meer gaat liggen. Verder liggen vlakbij Lazise het pretpark Gardaland en het waterpark Caneva Aquaparadise. Deze zijn modern en garanderen een dag vol plezier.

Eten en drinken

De horeca in Lazise is typisch Italiaans en dus erg gezellig. Het lijkt wel verplicht om een voor-, hoofd- en nagerecht te nemen omdat het allemaal zo overheerlijk is. Natuurlijk kan een glas lokale wijn niet uitblijven. Het is zeker een aanrader om deze ook voor thuis mee te nemen, familie en vrienden zullen genieten van dit prachtige cadeau.