Rome

Rome 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Rome is waarschijnlijk een van bekendste steden op het gebied van geschiedenis en cultuur. Daarom is het ook een van de meest bezochte steden om op vakantie te gaan in de zomervakantie. Daarnaast is het ook de hoofdstad van de paus en de geschiedenis van de stad strekt zich over ruim 2500 jaar uit. Een ideale vakantie voor mensen die geïnteresseerd zijn in cultuur en geschiedenis.

Geschiedenis en cultuurrome 2

Op het gebied van geschiedenis rondom Rome zijn er verschillende verhalen die rond gaan. 1 van de verhalen is een legende. Titus Livius heeft geschreven dat de stad in 753 voor Christus is gesticht door Romulus en Remus. Door archeologen wordt er echte gezegd dat het ontstaan is in 4 stappen. Waar bij stap 1, in de 10e eeuw voor Christus, kwamen er enkele vrij kleine nederzettingen van Latijnen op de Esquilijn en Palatijn. Dit zijn 2 van de zeven heuvels in Rome. In de volgende stap, 200 jaar later ontstond een nieuwe nederzetting en werd er een bondgenootschap opgericht genaamd Roma Quadrata. In de 6e eeuw voor Christus kwamen er steeds meer nederzettingen en uiteindelijk veroverde de Etrusken het gehele gebied en verenigden de nederzettingen tot een stad. In de laatste stap breidde het zich verder uit doordat er 7 nederzettingen met een muur verbonden werd. In de tijd van de Etrusken werd Rome geregeerd door verschillende koningen. Het is toen ook nog een tijdje een republiek geweest nadat de laatste koning verjaagd was en is het tijdens de laatste eeuw van Christus een keizerrijk geworden.

Natuur en klimaat

Rome heeft een mediterraan klimaat. Een mediterraan klimaat houdt in dat het warm is in de zomer en de winter meestal mild zijn. In Rome kan het in de winter wel vrij koud worden, maar de kans op sneeuw is vrijwel nihil. Van april tot en met juni is de temperatuur het lekkerst. Op deze momenten is het niet te koud en niet te warm. De warmste tijden vinden plaats tijdens juli en augustus.

Voor een vakantie in de natuur is Rome als stad niet de beste bestemming, want zoals gezegd is het een stad. In de stad zelf zal je niet heel veel natuur aantreffen. Buiten Rome zelf vind je genoeg natuur. Ten oosten van Rome ligt namelijk het landschap van de Abruzzen. Het is eigenlijk onontdekt door de massa’s buitenlandse toeristen. Het heeft ontzettende hoge bergtoppen voor de bergbeklimmers onder ons.

Toerisme

Het is bekend dat Rome een toeristische stad heeft. Vooral voor de cultuur en geschiedenis liefhebbers is het een perfecte stad om heen te gaan. Enkele bekende bezienswaardigheden waar mensen vaak heen gaan zijn het Colosseum, de Trevifontein, de Engelenburcht, het Capitolijnse museum, de Sint-Pietersbasilisk of het Pantheon. Allemaal zeer bijzondere gebouwen uit de oudheid. De reden dat het Colosseum zo in trek is komt doordat het zo oud is. Het is namelijk gebouwd in de 1e eeuw na Christus. Het is ontzettend bijzonder dat het door de tijd heen nog zo goed bewaard is gebleven.

De Trevi fontein is de bekendste en grootste fontein van Rome. Het is 26 meter hoog en 22 meter breed. Het is gelegen aan een pleintje en is voor iedereen toegankelijk. De reden dat het Trevi heet komt doordat er vroeger drie wegen uitkwamen op het pleintje. De zeegod Neptunes staat afgebeeld op een strijdwagen met gevleugelde paarden en jonge zeegoden. De mythe van de Trevi fontein zegt dat mensen die de ogen sluiten, aan Rome denken en met de rechterhand over de linkerschouder een munt in het water gooien, zullen terugkeren naar Rome. Bij 2 munten wordt er gezegd dat je de liefde van je leven zal vinden in de eeuwige stad en 3 munten zal leiden tot een huwelijk of scheiding.

Voor de toeristen is er dus genoeg moois te bezichtigen en voor iedereen is er wel een museum die hij of zij leuk zal vinden. Mocht je op bepaalde tijdstippen in een jaar gaan dan kun je ook nog evenementen meemaken zoals de marathon van Rome of het May Day Festival in Rome.

Eten en drinkenrome 1

Wat betreft het eten en drinken zal je moeten denken aan de Italiaanse cuisine. Voor de Italianen is het een onderdeel van de levensstijl. Wijn is hierbij zeer belangrijk. De Italianen beginnen ’s ochtends met een cappuccino en na 11en gaan ze over op de espresso’s.

Een Italiaanse maaltijd is iets waar veel tijd voor uitgetrokken wordt. Het is niet, zoals in Nederland, even snel binnen 10 minuten een vette hap naar binnen werken. Het begint vaak met een voorgerecht dat ervoor moet zorgen dat je eetlust opgewekt wordt. Dit kan heel verschillend zijn.

Nu denk je als Nederlander bij Italianen al snel aan pasta en dan als hoofdgerecht. In Italië wordt pasta gegeten als voorgerecht. Het verschilt per regio wat voor een pasta je krijgt. De vulling en saus verschillen ook ontzettend per regio.

Bij het hoofdgerecht zal je vlees of vis krijgen. Groenten en aardappelen krijg je er niet, zoals in Nederland, er gewoon bij. De aardappel is in Italië zelfs een groente.

Uitgaan

De cafés en barretjes zoals je ze in Nederland ziet zo zal je ze niet tegenkomen in Rome. Hier en daar misschien een enkeling, maar het zijn toch de typische Italiaanse koffiebars waar je moet zijn voor het uitgaan. Het aparte is dat de drankjes die je aan de bar staand kunt drinken in prijs verschillen dan de drankjes die je op een zitplaats of op een terras nuttigt. Er zijn ook nog ontzettend veel restaurants, clubs en discotheken te vinden in Rome zelf. De wijk Trastevere is een bekende plek vanwege het uitgaansleven daar. In totaal kun je meer dan honderd bioscopen vinden in Rome en meestal worden hier Italiaanse en Italiaanse nagesynchroniseerde buitenlandse films gedraaid.

Top 5 bezienswaardigheden

  1. Colosseum
  2. Forum Romanum
  3. Vaticaanstad
  4. Pantheon
  5. Trevi Fontein

Aanbiedingen last minute Rome

Rome