Montefiascone

Montefiascone 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Vakantie Montefiascone

Montefiasco is een Italiaanse stad in de provincie Viterbo. Viterbo valt weer onder de regio Lazio. De stad ligt honderd kilometer ten noorden van Rome. Het is een rustig stadje wat veel verschillende plekken kent waar je een vakantie zou kunnen plannen.

Geschiedenis en cultuur

Een van de meest interessante dingen over de geschiedenis van Montefiascone is de kathedraal uit de vijftiende eeuw die gewijd is aan heilige Margeretha. De reden dat deze zo bijzonder is komt doordat deze kathedraal een van de grootste koepels van Italië heeft. De Basiliek van Sint Flaviano heeft onderdelen die uit de 10e eeuw stammen en er nog steeds staan. De Basiliek heeft is 2 kerken die op elkaar gestapeld zijn.
Iets wat ook nog uit de geschiedenis afstamt is de bekende wijn “Est! Est!! Est!!! Di Montefiascone”. De reden dat deze wijn de naam heeft komt doordat er een graf in de crypte is van Sint Flaviano waar een bisschop ligt die zichzelf heeft doodgedronken aan de wijn. De knecht van de bisschop schreef op elke deur waar hij geweest was, en goede wijn gedronken had, het woordje “est” en dat het woordje tot driemaal toe werd gegraveerd op de deuren. Zo is de naam “Est! Est!! Est!!! Di Montefiascone” ontstaan.

Montefiascone1

Toerisme

Montefiascone is niet een heel druk bezocht plaatsje, omdat het vrij onbekend is. Mensen gaan dan liever naar Rome als ze toch daar in de buurt zijn, want Rome ligt er zo goed als naast. Dit moet je er echter niet van weerhouden om erheen te gaan, want het heeft genoeg plekken die je kunt zien hier. Zoals de bovengenoemde plaatsen de Basiliek van Sint Flaviano of de kathedraal. Daarnaast zou je ook nog naar het hoogste punt in Montefiascone namelijk Rocca Dei Papi.

Montefiascone2

Eten en drinken

Dit is eigenlijk hetzelfde als de rest van Italië. Italianen nemen graag hun tijd als het neerkomt op eten en drinken. Ze gaan ’s middags ook goed eten in plaats van dat er een makkelijk boterham gegeten wordt, zoals dat gebeurt in Nederland. Daarnaast wordt een cappuccino na 11’en eigenlijk niet geaccepteerd. De enige koffie die er na 11’en nog gedronken wordt is espresso.
De pasta is in Italië een voorgerecht in plaats van, zoals in Nederland, het hoofdgerecht. Ze beginnen vaak met een aperitief die gemaakt is om je eetlust op te wekken. Vervolgens komt het voorgerecht, vaak een pasta en als hoofdgerecht is het vis of vlees.
Zoals wel duidelijk is geworden drinken ze hier veel espresso’s en wijnen. In plaats van gewone koffie en bier. Natuurlijk hebben ze ook echte ‘westerse’ dingen die eigenlijk overal gegeten worden, maar dit zijn dingen wat typisch Italiaans is.

Top 3 bezienswaardigheden

1. Kathedraal Margeretha
2. Basiliek van Sint Flaviano
3. Rocca Dei Papi