Napels

Beoordeling deze pagina

De charme van Napels

Om te beginnen: het leven in Napels is niet makkelijk. Het is de stad van de maffia en de vuilniscrisis. Maar het heeft een zekere charme. Napels heeft vele overheersers gekend, maar de bevolking bleef altijd overeind. Ze maken van niets iets. Deze kunst van het overleven maakt de stad bijzonder.

Wanneer je Napels bezoekt, wees dan zeker voorbereidt op drukte en lichte chaos. Als je daar doorheen kunt kijken, ontdek je wat voor moois Napels te bieden heeft.

13998083562_280fa1bba8_b

De smalle steegjes

In het Quartieri Spagnoli, ofwel de Spaanse wijk, vind je de bekende smalle steegjes en waslijnen. Deze buurt was berucht, maar is tegenwoordig gewoon begaanbaar voor toeristen. In deze week zie je het dagelijkse leven van de echte Napolitaan.

 

Altijd kerst

Het is altijd kerst in de Via San Gregorio Armeno. Hier vind je kraampjes met handgemaakte herdertjes, kerstballen en engeltjes. De drukste maand blijft toch december.  Napolitanen zijn overtuigd katholiek en kerst wordt dus groots gevierd met de nodige pracht en praal.

22049247652_9bb57bcdfe_k

Santa Maria Assunta

Bezoek ook zeker de kathedraal van Santa Maria Assunta. Deze ligt in het centrum van de stad en is bijzonder indrukwekkend. Het is de belangrijkste kerk van Napels, Zuid-Italië en de zetel van de Aartsbisschop van Napels. Zeker een bezoekje waard dus.

 

Europa’s mooiste baai

Wanneer je dwalend door de smalle steegjes de zee bereikt, kom je bij de mooiste baai van Europa. In de verte zie je de eilanden Ischia, Capri en Procida liggen. Je kan met de Metró del Mare de zee op, waardoor je pas echt goed kunt zien hoe groot en indrukwekkend Napels is.

13997994571_e7424b39cc_b

De beste koffie

In Napels vind je overal een goede kop espresso. Napolitanen laten ook vaak een kopje koffie staan. Voor een vriend die later langs komt of voor een arme bezoeker die geen koffie kan betalen. Een gebaar dat de samenhorigheid van de Napolitanen goed weergeeft. Naast de koffie, zijn ook het ijs en de pizza’s aan te raden. Napels doet hier zeker niet onder aan de rest van Italië.

 

Fietstocht

Mocht je maar kort in Napels zijn, dan kan een fietstocht een uitkomst bieden. Je leert de stad snel maar goed kennen. Met behulp van een ervaren gids kun je genieten van de prachtige gebouwen, bezienswaardigheden en wijken van de stad. Bij iedere bezienswaardigheid kan je gids iets bijzonders vertellen. Er zijn meerdere bedrijfjes die fietstochten aanbieden, zoals bijvoorbeeld deze.

9730126891_6a20715a01_k

Pompeii

Mocht je voor meerdere dagen in Napels zijn, is het bezoeken van Pompeii zeker een aanrader. Deze stad ligt ongeveer een half uur van Napels verwijderd. Tweeduizend jaar geleden vernietigde de vulkaan Vesuvius de stad Pompeii. De hele stad is opgegraven en is nog in bijzonder goede staat. Wandel door de straatjes en het lijkt alsof je in die tijd leeft.

 

 

Ondanks dat Napels een ruige stad is, is het zeker de moeite waard om te bezoeken. Dat ruige randje maakt de stad juist bijzonder en anders dan andere Italiaanse steden.