Bardolino

Beoordeling deze pagina

Bardolino, een plaats gelegen aan de zuidoost kant van het prachtige Gardameer. Bardolino is een van de eerste echte oorspronkelijke toeristische plekken van het Gardameer.

 

Bardolino kent een paar plekken die de plaats echt haar karakter geven. Allereerst heb je de haven met de daarop aansluitende wandelpromenade. De promenade heeft een vrij open uitstraling met daaraan een aantal fraaie gebouwen en het nodige groen. Dit geeft Bardolino de typische sfeer die je verwacht wanneer je aan het Gardameer verblijft. Het tweede kenmerkende punt van Bardolino is het piazza Matteotti. Dit is een langgerekt plein dat loopt van de haven naar de Santi Nicole e Severo kerk. De voorkant van de kerk is voorzien van indrukwekkende zuilen waardoor het bouwwerk dat typische Italiaanse karakter heeft.Een kijkje in de kerk zal je helemaal niks kosten. Er is altijd gratis toegang.

 

Bardolino heeft een vrij groot centrum dat voor het grootste gedeelte autovrij is. Als toerist kun je je daarom heerlijk door de smalle typisch Italiaanse straten begeven. De prachtige stad aan het Gardameer kent ook veel winkels en horeca. Deze winkels en horecagelegenheden zijn wel vooral op het toerisme gericht. De prijzen zijn daarom ook over het algemeen iets hoger maar zeker nog niet duur te noemen. Het is echter wanneer je het vergelijkt met de rest van de regio wel een wat duurdere bestemming.

 

Wanneer je zegt Italië zeg je natuurlijk gelato! Het heerlijke Italiaanse ijs is ook in Bardolino veelvuldig terug te vinden. Je kunt natuurlijk verwachten dat elke ijsverkoper zegt dat zijn ijs het allerbeste ijs is. Ze hebben natuurlijk niet allemaal het allerbeste ijs maar ze hebben wel allemaal heerlijk ijs.

 

Waar Bardolino waarschijnlijk nog wel het bekendste om is, zijn de prachtige en overheerlijke Italiaanse wijnen. De wijnen uit deze regio zijn beroemd tot ver buiten de regio. Je kunt de wijnen natuurlijk in en rondom Bardolino massaal krijgen. In het dorp vind je ook een wijnmuseum terug. Het belangrijkste doel van dit museum is mensen te informeren van hoe bijzonder de wijnen zijn. Het is zeker een aanrader om eens een bezoek te brengen aan het museum.

 

Aangezien Bardolino aan het Gardameer ligt kun je dus ook verwachten dat er heel veel wateractiviteiten zijn. Je kunt ervoor kiezen om een boot te huren om de omgeving eens heerlijk te gaan ontdekken vanaf het water. Naast genieten van de omgeving geeft je dat natuurlijk ook de kans om lekker een duik te nemen. Je kunt ook genieten van de vele stranden in de omgeving. De meeste stranden zijn gewoon open stranden, enkelen zijn privé stranden van hotels.

 

Bardolino, een heerlijk Italiaans plaatsje waar je zeker op en tot rust zal komen. Of je nou met je geliefde gaat of met het hele gezin, naar je zin zul je het hier zeker hebben.