Bibione

Bibione 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Bibione

Bibione is eigenlijk een bestemming die perfect is voor de mensen die vooral gaan voor het weer en de stranden. In de stad is er niet veel te vinden van de Italiaanse sfeer, het Italiaanse eten of de Italiaanse mode. Het is een prachtige stad die goed bijgehouden is, en de stranden zijn eindeloos en fantastisch om de dag op te brengen.

Geschiedenis en cultuur

Net als de rest van de Adriatische kust is Bibione in handen geweest van de Romeinen. De cultuur is er helaas niet heel denderend. In de jaren 50 kwam het toerisme op deze plek op gang. De stranden zijn er prachtig en worden goed bijgehouden. Toeristen worden hier in de watten gelegd. Het draait hier helaas wel allemaal om de toerist. Het is een vrij moderne stad, puur voor de bezoeker. Een historische stad zoals Venetië is wel gemakkelijk te bereiken.

Toerisme en bezienswaardigheden

Bibione ligt helaas een beetje afgelegen. Dit lijkt voordelig, maar bij deze toeristentrekker wordt het er niet rustiger op. Het is een ontzettend toeristische plaats. Maar dat moet ook haast wel met deze fantastische stranden. Het is moeilijk om naar de echte culturele Italiaanse plaatsen te komen, behalve Venetië, wat goed bereikbaar is. Het is echt een bestemming voor mensen die het liefst dagen wegslijten op het strand. De activiteiten zijn vooral aan het strand, waar ook gesport kan worden omdat het heerlijk breed is. Voor de liefhebbers staat er ook nog een piratenschip wat erg mooi is!

Eten en drinken

In Bibione is natuurlijk de Italiaanse keuken te krijgen. Maar omdat het een toeristische plaats is, zijn er bij veel restaurants ook andere gerechten te krijgen dan alleen Italiaans (denk aan friet). Er wordt ook rekening gehouden met onze echte Hollandse geest, want het is geen dure bestemming. Natuurlijk is het ijs wel echt Italiaans. Dit is iets waarvoor je echt terug wilt komen. Als je van een echte zonvakantie houdt is Bibione een goede keuze.

Aanbiedingen last minute Bibione

Bibione