Lago Maggiore

Beoordeling deze pagina

Lago Maggiore is het tweede grootste meer van Italië, na het Comomeer en Gardameer. Je vindt rondom dit fantastische meer ,met de al net zo fantastische naam, een afwisselend landschap van bergen en stranden. Het Lago Maggiore leent zich perfect voor vakanties op een camping, vakantiepark, hotel of vakantiehuis.

 

Het Lago Maggiore is een meer van wel 60 kilometer lang. Het ligt in het grensgebied van Italië en Zwitserland. Het noordelijke gedeelte ligt in Zwitserland, hier vind je aantrekkelijke steden zoals Locarno en Ascona. Zoals ik al eerder zij heeft het meer een erg afwisselend landschap. Zo kan je langs de prachtige oevers staan maar enkele kilometers verder vind je alweer prachtige natuurgebieden en ga je weer wat verder vind je gezellige stadjes zoals Stresa en Luino.

 

Je kan je bij het Lago Maggiore echter niet enkel langs de kant vermaken. Het meer kent ook eilandjes. De meest bekende eilanden zijn waarschijnlijk wel de Borromeïsche eilanden; Isola Bella (nee niet de sambuca), Isola Madre en Isola di Pescatori. Ja, Lago Maggiore is echt een pareltje op de Italiaanse kaart. De Europese adel wist het meer in de negentiende eeuw al te vinden. Zij lieten hier prachtige villa’s bouwen met vaak ook een prachtige botanische tuin. Dit verklaart ook waarom het Lago Maggiore zoveel exotische beplanting kent. Je vindt er bijvoorbeeld vele soorten palmbomen.

 

Je kan uiteraard ook heerlijk eten rondom het Lago Maggiore. Vooral de Italiaanse kant is erg aan te raden. We zouden de Zwitsers te kort doen als we zouden zeggen dat het niet lekker is want dat is absoluut niet zo, maar van de Italiaanse keuken winnen is voor weinigen weggelegd. De meeste plaatsen zijn ook langs het meer gebouwd dus wanneer je gaat eten bij een van de restaurants heb je vrijwel zeker een prachtig uitzicht over het meer tijdens het diner. Uiteraard is het eten overwegend Italiaans. De regio staat bekend om zijn overheerlijke zwarte truffel, deze wordt in veel gerechten gebruikt. De wijnen uit de regio zijn vrij zware wijnen, ze horen wel tot de betere wijnen van Italië. Beroemde wijnen uit de buurt zijn bijvoorbeelde Barolo, Barbaresco en de Moscato’s. Deze vind je veel terug in de plaatselijke restaurants.

 

Voor de vakantieganger biedt het Lago Maggiore eigenlijk alles wat een vakantieganger maar kan wensen. Je kan er zwemmen, vissen, roeien, zeilen, windsurfen, duiken, overheerlijk eten en genieten van prachtige landschappen. Dit gepaard met het Italiaanse zonnetje maakt het tot een droomlocatie. Het is een echte aanrader!