Peschiera

Beoordeling deze pagina

Vakantie Peschiera

Peschiera del Garda is het derde plaatsje wat direct aan het Gardameer ligt. Het geeft een rust af om hier te zijn, zeker net buiten het hoogseizoen. Het stadje ligt aan de rivier de Mincio, die open is voor boten. De haven is dan ook indrukwekkend om te zien, omdat men hier grote privéboten aanlegt.

Geschiedenis en cultuur

Al sinds de oudheid is Peschiera een zeer actief stadje. Het was een doorvoerhaven van belangrijke producten zoals granen en wijn. Met een prachtige burcht is het stadje een historisch hoogtepunt. Deze burcht staat er voor verdediging van de stad en handelsroute, de rivier. En mocht dat nog niet genoeg zijn, is er een grote haven met privéboten die indrukwekkend zijn om te zien. Als je het wilt, mag je de rivier op en langs een prachtig stukje Italië. Het is zeker geweldig om dit te doen.

Toerisme en bezienswaardigheden

Peschiera heeft een klein stadscentrum, wat dan erg gezellig is. Het is weer typisch Italiaans en toeristisch, maar het voelt niet toeristisch door de historische gebouwen en de Italiaanse sfeer. De smalle straatjes herbergen leuke winkeltjes. Het is geen stadje waar je je dagen kunt vermaken, maar de omgeving geeft genoeg ruimte om te ontdekken. Uiteraard zit je aan het Gardameer, wat reden genoeg heeft om te genieten. Als je een hond mee hebt is het een heel leuk uitstapje om naar het ‘doggiebeach’ la Spiaggia di Braccobaldo te gaan. Vanuit Peschiera worden veel uitstapjes georganiseerd om met de boot het Gardameer te ontdekken. Dit is erg leuk om te doen!

Eten en drinken

Zoals gezegd is het niet zo dat je je dagen kunt vermaken in Peschiera. Maar je kunt er wel elke avond een nieuwe horecagelegenheid ontdekken, want die zijn er genoeg! Natuurlijk heeft ieder restaurant de typische Italiaanse keuken. Het is een heerlijk stadje om van de avondwarmte genieten. Verder zijn er prachtige wijngaarden in de buurt, waar de overheerlijke Italiaanse witte wijnen gemaakt worden.