Rimini

Rimini 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Een bekende bestemming voor veel mensen. Vooral aan de badplaatsen is het erg druk. Jongeren kunnen hier heerlijk genieten van het uitgaansleven. Italianen zijn hier erg gastvrij en aardig. Rimini ligt aan het strand en vlakbij de dwergstaat San Marino. Met een lange geschiedenis is de stad een geweldige vakantiebestemming.

Geschiedenis en cultuur

De stad Rimini bestaat al sinds de oudheid en is gesticht door een Romeinse kolonie. Vanaf deze stad konden de Romeinen weerstand bieden tegen de Galliërs. Sinds de stad bestaat zijn er veel belangrijke kunstwerken in de regio verzameld. Prachtige schilderijen en beelden zijn van zeer interessante Italiaanse kunstenaars. Mede door de kunst is Rimini een prachtige, culturele bestemming. In de tweede wereldoorlog is Rimini er veel schade opgelopen, maar gelukkig werd het in 1944 bevrijd en groeide de stad tot de badplaats dat hij nu is.

Toerisme en bezienswaardigheden

Het is de grootste badplaats van Italië, Rimini. De topattracties zijn dan ook de verschillende stranden, waar de zon en de zee centraal staat. Het is vooral een favoriete plaats voor jongeren, omdat er veel bars en clubs bij de stranden zitten. Maar toch is het voor iedereen een prachtige bestemming. Met typisch Italiaans ijs, wellnesscentra in de buurt en de prachtige cultuur in de stad, vliegt de tijd voorbij. Mocht je toch wat willen doen in de stad, kun je altijd een van de musea bezoeken of het aquarium. En winkelen kun je daar ook erg goed. Maar het is zeker heerlijk om de tijd weg te slijten aan de zee. De stranden zijn namelijk erg goed onderhouden.

Eten en drinken

De Italiaanse keuken is zoals velen weten overheerlijk. Zoals ook in de stad Rimini kun je er goed terecht. De geweldige pasta’s en pizza’s zijn altijd de moeite en ook een reden om naar Italië af te reizen. In Rimini moet je ook zeker ruimte over laten voor het toetje, want het ijs is er geweldig. Dit zijn dingen die je gaat missen als je weer thuis bent. Na het eten kun je goed uitgaan in een van de vele bars en clubs.

Aanbiedingen last minute Rimini

Rimini