Verona

Verona 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Verona

Verona is een prachtige stad vol met legendes. De stad heeft enorm veel piazza’s. De ene is nog prachtiger dan de andere. Je kan gemakkelijk urenlang rondzwerven langs de oever van Adige. De oever staat vol met kerken, kastelen en heuvels met de bergtoppen van de Dolomieten op de achtergrond.

Italie 1a

Geschiedenis en cultuur

De stad ligt tegen een bocht aan van de rivier Adige. Ooit hebben hier Euganiërs, Raetiërs, Galliërs en Etrusken gewoond. Vanaf 90 voor Christus was het een Romeinse kolonie met eigen stadsrechten. Door de gunstige ligging op de kruising van belangrijke wegen van Rome werd Verona een zeer belangrijk centrum van Noord-Italië op commercieel en administratief vlak. De wegen Via Postumia, Via Gallica en Via Claudia Augusta kwamen samen bij Verona. Na de Romeinse bezetting volgden de Oostgoten de taak op. Theodorik, de leider van de Oostgoten, vergrootte de stad en koos Ravenna en Verona als de hoofdsteden van hun rijk. In 774 was Karel de Grote de leider in Verona. Hij voegde de stad toe bij de Duitse staat Beieren. In 1107 besloot Verona voor onafhankelijkheid te vechten. In de 12e eeuw heeft de stad veel tegenstanders moeten afweren, waaronder Frederik Barbarossa.

Vanaf 1405 stond Verona onder Venetiaans gezag en eindelijk na 1868 stond Verona bij het koninkrijk Italë.

Italie 2a

Natuur en klimaat

Verona ligt in het noorden van Italië en in het oosten van het Gardameer. De rivier de Adige stroomt door de stad en wordt verbonden met vele bruggen. De stad wordt dus minder beïnvloed door de middellandse zee en het klimaat is anders dan de kuststeden. Het is meer op het land gericht. De winters in Verona kunnen koud zijn. Ze zijn gemiddeld kouder dan in steden waar een Middellands zeeklimaat van toepassing is. In de zomer kun je een gemiddelde temperatuur van 30 graden verwachten. De zomers kunnen dus goed warm zijn.

Toerisme en bezienswaardigheden

Een gezellige piazza is Piazza delle Erbe. Het is overdag een toeristische trekpleister, maar het wordt in de avond alweer snel ingepikt voor de Veronese bewoners. Ze zitten hier te genieten van hun favoriete drankje of hapje. Voor de Osteria Veronese zal dit waarschijnlijk Spriz al Aperol zijn. De invloeden in Verona zijn veelzijdig door de verschillende bezettingen in de historie van Verona. Later in de avond kun je je verplaatsen voor het nachtleven van Verona, dit ligt om de hoek bij Sottoriva. Dit is een lange steeg die parallel loopt met de rivier. In deze straat zal genoeg bars, restaurants, lounges en pizzeria’s tegenkomen die tot laat in de nacht open zijn.

De plaats waar je écht het terrasvolk tegen komt is in het drukke Piazza Bra. Hier zitten tientallen grote cafés waarin je kunt genieten van een heerlijke cappuccino en het uitzicht op het 2000 jaar oude Romeinse Arena. Het Piazza delle Erbe heeft ook een prachtig uitzicht op de Renaissance paleizen.

Een rondtocht in Verona begint natuurlijk bij het huis van Juliet (en Romeo) in de Via Capello. Een romantisch herenhuis waarbij het nog steeds een twijfelachtige kwestie is of dit het echte huis is. Het is in ieder geval een groot toeristische plaats waarbij mensen zich graag laten fotograferen of wat graffiti op de muur spuiten. Vervolgens zou het Romeinse Arena je volgende stop kunnen zijn. Iedere zomer vind hier een van de grootste opera’s plaats van heel Europa. Een prachtige voorstelling die je niet mag missen. Veel mensen zijn het er over eens dat er niets kan evenaren aan een operavoorstelling.

Een flinke dosis cultuur het hele jaar door, dit is wat Verona jou kan bieden. Een bezoek aan de verzameling schilderen van Tintoretto, Tiepolo, Titiaan en Canaletto in het Museo Castelvecchio draagt hier zeker aan bij. Ook hedendaagse cultuur is aanwezig in Verona in de Byblos Art Galery.

In het romantische Verona moet de dag natuurlijk romantisch worden afgesloten. Bezoek hiervoor de Giardini Giusti. Hier kun je een van de mooiste Italiaanse tuinen uit de Renaissance bewonderen.

italie 3a

Top 5 hotels

 • Palace Hotel Cortine
 • Villa Giulia
 • Hotel Villa Arcadio
 • Hotel San Verolo
 • Due Torri Hotel Baglioni

Top 5 bezienswaardigheden

 • Het Romeinse Amfitheater: het op twee na grootste amfitheater in de wereld
 • De Arche Scaligere: een groep van vijf Gotische monumenten
 • De Ponte Pietra: een Romeinse brug uit de eerste eeuw
 • De basiliek van San Zeno: een eeuwenoude basiliek met oorspronkelijke deuren uit 1130
 • Het Castel San Pietro: een middeleeuws kasteel met adembenemend uitzicht

Top 5 restaurants

 • Trattoria Stella
 • Il Desco
 • Castelvecchio
 • Capitan della Cittadella
 • Perbellini

Aanbiedingen  last minute Verona

Verona