Adriatische Kust

Adriatische Kust 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Adriatische Kust

De naam zegt het al, het is een kustgedeelte van Italië. Maar als je naar de zon gaat, is het toch een perfect idee om naar het strand te gaan? En wat wil je nog meer dan gewoon aan het strand zitten met je tentje! De perfecte vakantiebestemming is voor veel mensen in de zomer heel erg simpel: de zon. En die kun je aan deze kust vinden in overvloed.

Steden en dorpjes

Bibione Rimini

Geschiedenis en cultuur

De Adriatische kust heeft een rijke geschiedenis, want het is waar de Romeinen veel nederzettingen hebben gesticht. Op deze manier wilden de Romeinen zich tegen de Galliërs beschermen. Alle steden in deze streek staan nu daarom vol met mooie gebouwen, interessante musea en ontzettend veel kerken. Het is uiteraard een pijler voor iedere cultuur: de keuken. De Adriatische kust is vrij toeristisch en daarom zijn er restaurantjes in overvloed. Deze kennen de heerlijke Italiaanse keuken en de daarbij horende sfeer. Deze kuststreek kan per stad nog erg verschillen. Voor ieder wat wils dus!

Toerisme en bezienswaardigheden

De leukste bezienswaardigheid aan de Adriatische kust is en blijft toch altijd wel de kust. 770 kilometer lang en met een heleboel fijne plekken om de zomer door te brengen. Als je van zandstranden houdt is het sowieso al een van de beste bestemmingen. Verder is er veel te zien in deze streek. Het is al bijna een garantie dat je vakantie te kort is. Als je in de buurt van een stad zit is het de moeite om deze te bezoeken. De steden hebben allemaal een rijke geschiedenis en liggen vlak bij de zee. Mocht je niet zo van steden houden, kun je hier ook prima de natuur in. Het Nationaal park van Abruzzo ligt bij de kust en het is een park waar je op ontdekkingsreis kunt. In de prachtige natuur kun je heerlijk wandelen en ook nog dieren tegenkomen. Het is het oudste maar ook het meest bio-diverse park van Italië. Het is ook zeker de moeite waard om de grotten van Frasassi te bezoeken. Deze liggen in Genga. Met een gids kun je een hele route door de grotten lopen. In de streek zijn ook veel musea te vinden.

Klimaat

Het weer is zoals veel mensen weten heel erg fijn in Italië. Met heel veel zonuren is het een perfecte bestemming voor het strand. Aangezien het in Italië erg warm kan worden, is het misschien wel voordelig dat het aan de Adriatische kust wat minder warm is. Het ligt vooral aan het zeewater, wat niet zo warm is als men misschien gewend is. Daardoor is het hier in de winter ook wat milder. Aan het strand moet je opletten dat je niet verbrand, omdat je wellicht een beetje in de wind zit. In de stad is het zomers ontzettend warm, dus dan merk je het wel als je verbrand. Het is kortom wat wij Nederlanders graag zien; zon, zee en strand.