Beleef Italie

Verleidelijke meren van Italië

Beoordeling deze pagina

Italië kent vele meren, meesten van de meren zijn ook wel zeer bekend bij de Nederlanders en worden ook veel bezocht. Zo heb je het bekende Gardameer, het Comomeer, Lago Maggiore, Iseomeer, Meer van Lugano, Idromeer, Trasimeense meer en zo kan je nog wel even door gaan want Italië kent tal van meren. Ieder meer heeft op zijn beurt weer prachtige kenmerken.

Schermafbeelding 2016-09-29 om 16.14.01

Een ding wat we zeker kunnen zeggen is dat het diepste meer van heel Italië het Comomeer is. Het noordelijk gelegen Comomeer is het op twee na grootste meer van Italië, maar als het on diepte gaat spant het Lago di Como de kroon met een diepte van 425meter. Het meer ligt op een hoogte van 198 meter, en ligt daardoor 227 meter onder de zeespiegel. Dit is best apart want het meer is lang maar zeker niet heel breed.

Het Gardameer kent bijna iedereen wel, samen met Lago Maggiore delen zij de eerste en tweede plek qua grootte. Daarnaast zijn er tal van campings te vinden langs deze meren en is het ook een grote attractie voor vele jonge, maar ook oudere, kinderen. Dit komt ook omdat het nog geen 10 uur rijden is vanuit Nederland, dat maakt het een gemakkelijk toegangsoord voor vele reizende Nederlanders.

De meeste meren zijn gelegen in het noorden van Italië. Hier is ook het meest bergachtige landschap van Italië te vinden, door de Alpen. De meeste meren zijn gelegen aan de randen van Zwitserland, een kort uitstapje hier naar toe is daarom nooit weggelegd.

Schermafbeelding 2016-09-29 om 16.16.06

Langs de verschillende meren zijn vele pittoreske dorpjes te vinden, je kunt hier door de straten lopen en heerlijk genieten van het Italiaanse weer. Op iedere hoek van de straat kun je wel een typisch Italiaanse pizza of pasta eten en shoppen kan ook goed in de grotere steden. Vaak hebben de grotere steden rondom de meren in de zomer veel (kleine) festivals waar veel muziek en dans is.

Laat je verleiden in het zonnige noorden van Italië, door alle prachtige plekken en rustige stukken strand aan de grote meren midden in de gebergtes van de Alpen.

Tags: , , , ,

Leave a Reply