Beleef Italie / Eten

Pizza Italia

Beoordeling deze pagina

Er is bijna geen gerecht die overal ter wereld zo veel wordt gegeten als de pizza.. Dit immens populaire gerecht is afkomstig uit Italië. Het is een simpel gerecht maar oh zo lekker. De oorsprong van de pizza in Italië ligt in Napels, daar werden deze gerechten in de 12e eeuw als eerst gesignaleerd. Pizza begon als een boerengerecht, dat gemaakt werd door de armen, maar is inmiddels uitgegroeid tot het 1 van de bekendste symbolen voor Italië.

Pizza bestaat uit een deeg bodem die wordt bedekt met tomatensaus en kaas. Dit is de pizza in zijn meest simpele vorm, de margherita. Deze pizza heeft zijn naam te danken aan de toenmalige koningin van Italië. Tegenwoordig zijn de “toppings”  zo gek niet te bedenken en alles kan. In Italië ligt dit toch wat anders, daar worden de traditionele pizza’s het meest gewaardeerd.  Vaak worden deze pizza’s belegd met specialiteiten uit de regio. Toch is er een groot verschil in de pizza’s per regio. Zo is het in Napels uit den boze om een deegroller te gebruiken terwijl dit wel gedaan wordt met de Pizza’s in Rome. Ook oventijd en temperatuur is verschillend, waardoor de deeg net wat anders gaar wordt. Volgens het Napolitaans gebruik dient een pizza altijd in een houtoven te worden gebakken, voor de Romeinse pizza is geldt dit ook, maar het bakken in een elektrische oven wordt hier ook geaccepteerd.

Als u Italië bezoekt is het zeker de moeite waard om zelf pizza’s te proeven. Als u in gezelschap reist is het leuk om verschillende pizza’s te bestellen en deze dan te delen zodat u optimaal kan genieten van alle verschillende pizza’s! Naast het genieten van de pizza hoeft u ook geen zorgen te maken hoe u de pizza eet want in Italië wordt de pizza gewoon met de hand gegeten.

pizza hout oven

Tags: , , , ,

Leave a Reply