Beleef Italie

Met auto op skivakantie in Italie

Met auto op skivakantie in Italie 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Het wintersportseizoen is in volle gang. Door heel Europa zijn er voldoende bestemmingen waar je uit kunt kiezen om lekker een weekje te gaan skiën. Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk zijn erg populair, maar ook in Italië is het prima vertoeven in de sneeuw. Bovendien is Italië prima bereikbaar met eigen vervoer. Dat scheelt je de kosten van een duur vliegticket, en je kunt de reis indelen zoals je zelf wil. Maar let op, met de auto door de sneeuw kan lastig zijn. Wij herinneren je graag aan punten waar je op moet letten als je met de auto naar Italië gaat.

Hoe dichter je bij je bestemming aan komt, hoe gladder het kan worden. De wegen gaan op en af, de hoogteverschillen kunnen erg groot zijn. In combinatie met de mogelijke sneeuwval en winterse weersomstandigheden, kunnen ervoor zorgen dat de weg erg glad wordt. Wees daar goed op voorbereid.

Let daarnaast goed op je rijstijl. Vanwege de andere omstandigheden is het slim om je rijstijl aan te passen. Rij voorzichtig op de gladde wegen. Vermijd ongecontroleerde bewegingen met het stuurwiel en doe voorzichtig met de rem. Het is bovendien aan te raden om zo veel mogelijk om de motor te remmen. Dit kun je stimuleren door in een lagere versnelling te rijden.

Rijden in een lage versnelling zorgt ervoor dat de auto makkelijker kan remmen op de motor. Hierdoor hoef je de eigen rem minder intensief te gebruiken, waardoor de kans op slippen kleiner is. Bovendien heeft een auto meer grip op de weg wanneer het in een lage versnelling rijdt.

Als laatste is het belangrijk om met goed materiaal op pad te gaan. Dat betekent dat je auto helemaal in orde moet zijn, en dus ook je banden. Om naar je wintersportbestemming in Italië te rijden, kun je eigenlijk niet zonder goede winterbanden. Deze zorgen voor extra grip op de gladde wegen en dus voor extra veiligheid. Bekijk hier een aantal tips als het gaat om keuze voor winterbanden.

Geniet van je wintersportvakantie, maar let goed op de verkeersveiligheid.

Leave a Reply