Tips en ideeen

Gelato: Waar vind je het beste ijs in Italië?

Beoordeling deze pagina

Als je aan Italië denkt, dan denk je aan pizza en pasta, maar natuurlijk ook aan gelato! Het lekkerste schepijs komt namelijk uit Italië, dat weet iedereen. Maar waar moet je na je pizza en pasta ’s avonds een ijsje gaan halen? Wij vertellen je het.

Wanneer je in Rome verblijft moet je zeker een ijsje gaan halen bij Gelateria I Caruso. Deze ijssalon bestaat nog maar 1,5 jaar en is nog een lokaal geheimpje. Het is een echte authentieke ijssalon waar je kan zien hoe ze het ijs maken met verse ingrediënten. Je vindt er zoals in bijna bij alle Italiaanse ijssalons vele verschillende soorten ijs en ze barsten allemaal van de smaak.

Ook Il Gelato di Claudio Torcè is aan te raden in Rome. Deze ijssalon staat bekend voor zijn gekke en creatieve smaken, maar ook voor de hoge kwaliteit en de organische ingrediënten die gebruikt worden. Deze ijssalon verkoopt smaken als gorgonzola met azijn of chili-smaak. Zou jij dit aandurven?

Een bezoekje aan Florence zou ook een bezoekje aan Gelateria dei Neri moeten betekenen. Ook hier verkopen ze ijssmaken als gorgonzola en rijst, naast de meer normale smaken. Deze ijssalon is de favoriet onder de inwoners van Florence.

Carapina in Florence is ook een erg lekkere ijssalon. Iedere dag wordt het ijs vers bereid en wanneer het aan het einde van de dag niet op is, wordt het weggegooid. Er worden natuurlijke ingrediënten gebruikt en de smaken die ze verkopen verschillen per seizoen.

De beste ijssalon van Italië staat in Milaan en heet Il Massimo del Gelato. Vaak staan er lange rijen voor de ingang om een ijsje te bemachtigen. De smaak van het ijs is erg intens en gemaakt van echt fruit of andere ingrediënten. Ze hebben vele smaken waar de klanten gek op zijn.

RivaReno is ook een populaire ijssalon in Italië. Gelukkig zijn er tegenwoordig tien vestigingen verspreid over Italië dus je kan op verschillende plekken in het land van dit ijs genieten. Ook zij verkopen erg creatieve smaken en gebruiken alleen verse ingrediënten.

Wanneer je een bezoekje aan Italië brengt en in de buurt bent van deze ijssalons, zou je zeker eens langs moeten gaan om te genieten van het lekkerste Italiaanse schepijs!

Leave a Reply