Stedentrips / Tips en ideeen

De rijke cultuur en geschiedenis van Italië

De rijke cultuur en geschiedenis van Italië 3.12/5 (62.40%) 50 votes

Als er ergens een land ter wereld is waar er veel van de cultuur uit de oudheid is overgebleven dan is dat wel in Italië. In Italië is het grote Romeinse rijk begonnen wat later overging in het Byzantijnse rijk. Van die tijd is er veel bewaard gebleven door boeken of door de architectuur.

Rome

Rome is een mooie stad en heeft mooie dingen overgehouden uit twee culturen. De eerste cultuur waar Rome erg bekend door is geworden is de tijd van het grote Romeinse rijk. Rome was in die tijd de hoofdstad en lag op zeven bergen. Uit die tijd stamt bijvoorbeeld het Colosseum een van de theaters van Rome de tweede cultuur is die van de Rooms-Katholieke kerk. In de middeleeuwen tot voor de eerste wereldoorlog had de kerk een grote macht in Europa. Vandaag is die macht echter beperkt tot Vaticaanstad in Rome.

Venetië

Venetië is ook een oude stad waar de geschiedenis ook teruggaat tot het Romeinse rijk. Venetië heeft heel veel aan haar havens gehad en heeft ook de ontdekkingsreiziger Marco Polo voortgebracht. Venetië is door de jaren heen bekend geworden vanwege haar historisch centrum en vanwege haar kanalen. Ze is al enkele honderden jaren een bekend vakantieoord. De stad is net als veel andere steden in Italië lange tijd een onafhankelijke stad geweest en is pas aan het eind van de 18e eeuw haar onafhankelijkheid aan Napoleon kwijtgeraakt. Aan cultuur en geschiedenis ontbreekt het dus niet in Venetië

Genua

Genua is ook een oude stad in Italië en is door de jaren heen erg vaak van eigenaar verwisseld. De stad heeft ook het Romeinse rijk overleeft en is pas in de elfde eeuw een onafhankelijke stad geworden. Vanaf dat moment was ze samen met Venetië, Pisa en Amalfi een belangrijke stad en concurreerde daarmee. Na een aantal eeuwen is de stad door ruzies een aantal keer van eigenaar gewisseld tot de stad begin negentiende eeuw voorgoed haar onafhankelijkheid verloor. De bekendste persoon die Genua heeft voortgebracht is Columbus. Genua heeft dus een kleurrijke geschiedenis en cultuur.

Tags: , ,

Comments are closed.