Beleef Italie / Tips en ideeen / Travel

Amusementsparken in Italië

Amusementsparken in Italië 3.67/5 (73.33%) 6 votes

Er zijn veel amusementsparken in Italië. Als je op vakantie bent in Italië ben je natuurlijk op zoek naar amusement. De dagen zijn heerlijk weg te slijten als je op de camping zit, lekker in de zon, maar een paar dagjes weg is ook leuk! De leukste bestemmingen om met, of zonder kinderen naar toe te gaan zijn wel de amusementsparken. De parken liggen vaak redelijk dicht bij elkaar, wat betekent dat er gemakkelijk meer te bezoeken is. Sowieso moet je in Italië wel minstens twee weken genieten, want er is zoveel te zien en zoveel te doen! Hieronder is een overzichtje van de leukste en grootste amusementsparken in Italië.

Regio Garda

Canevaworld – Lazise
pretpark2
Canevaworld bestaat uit drie onderdelen. Deze hebben allemaal verschillende thema’s. Ten eerste is er het typische pretpark Movieland. Het is erg leuk omdat er verschillende shows zijn en daarbij ook nog spannende attracties. Echt de moeite waard om te bezoeken, met plezier voor iedereen. Mocht je met het warme weer geen zin hebben om in de rij te staan, kun je ook kiezen voor het tweede deel: Aquapark! De naam zegt het al, het is een waterpark. Maar niet zomaar een waterpark! Het is erg groot en kent een heleboel spannende waterglijbanen. Het is dus echt niet een dagje zwemmen! Het is spanning en uitdaging… hier kun je je angsten overwinnen. Mocht je het toch allemaal wat veel en wild vinden, kun je naar het laatste deel van Canevaworld: Medieval times. Dit is een restaurant dat je terugbrengt naar de middeleeuwen. Het is meer dan eten alleen, het is een geweldige show tijdens het eten! Heel erg leuk voor de kinderen.

Gardaland - Veneto
pretpark3
Als je echt de hele dag wilt genieten van een pretpark, is Gardaland de perfecte oplossing. Het misschien wel allerleukste aan het pretpark is dat het ’s ochtends, voor Italiaanse tijden best vroeg, om 10 uur opent maar je kunt je er vermaken tot in het hoogseizoen wel middernacht! Buiten alle attracties zijn er verschillende shows. Het is te vergelijken met de Efteling in Nederland, maar vergis je niet, je kunt je hier echt lang vermaken! Het is namelijk het grootste pretpark van Italië. Als je in de buurt op de camping zit, is het de moeite waard om te vragen of ze daar kaartjes verkopen. Dit doen ze namelijk vaak met korting! Uiteraard kun je daar ook in het hotel overnachten.

Regio Cecina

Cavallino Matto Game Park – Livorno
Het pretpark Cavallino Matto is een echt familiepark. Het is een gezellig, redelijk klein park, met attracties en shows. Het is niet zo intens als bijvoorbeeld Gardaland, maar het is zeker voor de nog wat kleine kinderen een enorm avontuur! Met leuke shows, waterbanen, minigolf en nog veel meer, kun je hier de dag heerlijk doorkomen.

Acqua Village – Cecina
pretpark4
Het is een waterpark om trots op te zijn! Je kunt er ontzettend veel doen, namelijk veel meer dan alleen zwemmen. Er zijn vier verschillende zwembaden en 5 noemenswaardige glijbanen. Dit is geen waterpark waar de glijbanen recht naar beneden gaan, dit is pure actie! Buiten zwemmen kun je hier ook nog trampoline springen, watervoetballen en naar het zwembad theater! In dit zwembad kun je mee dansen met de artiesten op het podium! Alles is in de buitenlucht, dus het park is alleen open in de zomer.
Niet heel ver hier vanaf kun je naar eenzelfde Aqua Village in Follonica. Dit is een kleiner park, met minder glijbanen, maar dit wil niet zeggen dat er minder plezier is! Je kunt hier buiten zwemmen ook nog beachvolleyballen en voetballen!

Regio Napoli

Magic world - Campania
Een perfect amusementspark! Het is een water- en pretpark in een en je kunt hier de hele dag genieten. Er is genoeg te doen voor jong en oud, in en buiten het water. Het is eigenlijk gewoon iets wat je moet zien. Het is niet enorm, maar wel gezellig. En wie kan zich nou niet de hele dag vermaken in een waterpark? Zeker als er kermisattracties in de buurt zijn!

Valle Dell’Orso – Torre del Greco
pretpark5
Een waterpark met een adventuredeel erbij. Het vrij groot, maar niet extreem. Het waterpark kent verschillende zwembaden en glijbanen en is uitstekend voor alle soorten waterratten! Mocht je met een moeilijke groep zijn, de een wil zwemmen maar de ander klimmen, dan ben je hier aan het perfecte adres. Het is namelijk zo, heb je geen zin meer in zwemmen, dan waag je je aan het adventure park. Je zit gezekerd, maar je kunt klimmen en klauteren in de hoge bomen tussen de verschillende obstakels.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply