Beleef Italie

Alghero

Alghero 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Alghero is een kleine stad die aan de noordwestkust van Sardinië ligt. De stad wordt ook veel vergelijken met Barcelona omdat je in Alghero veel Spaanse invloeden ziet. Maak je maar niet druk of de stad niet typisch Italiaans is want de authentieke smalle straatjes, de heerlijke Italiaanse koffie, glinsterende zee en de blauwe hemel geven je het ultieme Italiaanse gevoel.

De vergelijking met Barcelona is te danken aan het Spaanse Koninkrijk van Aragon. Vanwege de ligging tussen Europa en Afrika was de stad erg populair voor handel. In de middeleeuwen was de stad voor langere tijd in handen van de Spaanse koning. In het jaar 1372 werd de Sardijnse bevolking gedeporteerd door de koning en vervangen door kolonisten uit Catalonië.  De Catalaanse cultuur is zeker nog terug te vinden in enkele bezienswaardigheden. De stadsmuur, de huizen en de kathedraal is in Gotisch-Catalaanse stijl gebouwd. In het centrum zijn de straatnamen in het Catalaans en Italiaans.

Historische centrum

Wij raden je aan om lekker te dwalen door de prachtige stad. Het centrum bestaat uit typische Italiaanse straatjes. Maak geen planning en ga lekker dwalen door de stad. Zo zie je hoe de lokale Italianen leven en kom je op onvergetelijke plekken. Loop zonder een routeplanner naar het hart van de stad. De Piazza Civica is het grote plein van de stad. Op dit plein sprak Karel V de menigte toe dat hij zou gaan zeilen naar Turkije. Op het plein is een typisch Italiaans café vinden. Bij Café Costatino kan je heerlijke Italiaanse koffie drinken.

Alghero,_Piazza_Civica

Na een lekkere kop koffie is het tijd om je tocht te vervolgen naar de Duomo van Alghero. De kerk werd in 1510 gebouwd maar pas in de 18e eeuw ingewijd. De kerk bestaat uit verschillende bouwstijlen en kan dus als uniek gezien worden.

Omdat Alghero omringd is door de zee is er een grote vismarkt bij de haven. Je vindt hier hele bijzondere soorten vis. De meeste vis in de nacht daarvoor gevangen en wordt de volgende ochtend direct verkocht.

Shoppen

Een dagje Alghero is natuurlijk niet compleet voordat je even lekker hebt kunnen shoppen. De stad kent veel winkels en boetieks. De designer Antonia Marras is in Alghero geboren en veel van zijn werk is hier terug te vinden.

In de buurt van Alghero

Alghero ligt aan de kust. Een dagje Alghero is niet compleet zonder een zee en strand. Het dichtstbijzijnde strand is het zandstrand Le Bombarde. Er is hier een duikschool dus hier kan je snorkelen en duiken. Het is een bijzondere ervaring omdat er tientallen kleurrijke scholen vissen door de zee zwemmen. Als je als duiker iets meer ervaring hebt kan je ook grotten van Sardinië verkennen.

Is duiken niks voor jou maar wil je toch graag de grotten van Alghero zien? Kies er dan voor om de grotten van Neptunes te bewonderen. Vanuit de haven gaat er een boot naar de grotten. Wil je het liever lopend doen? Dat is mogelijk maar houdt er wel rekening mee dat je zeshonderd treden naar beneden moet afdalen (en natuurlijk weer moet beklimmen). In de grotten kijk je je ogen uit. Overal zie je stalagmieten en stalactieten in hele bijzondere vormen.

800px-Grotta_di_nettuno_zugang

Comments are closed.