Beleef Italie / Travel

Rondreizen door Italië: wat is er allemaal mogelijk?

Rondreizen door Italië: wat is er allemaal mogelijk? 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Italië is een prachtig vakantieland, waar jaarlijks ruim 90 miljoen toeristen te vinden zijn. Met grote steden als Rome, Venetië en Milaan is dit enorme aantal bezoekers niet verrassend, want het land heeft ontzettend veel te bieden. De rijke geschiedenis van het land, de voorliefde voor mode en kunst en de Mediterrane keuken waar iedereen van geniet, maken Italië de ideale vakantiebestemming.

Wie een rondreis door Italië wil maken, heeft ruime keuze uit verschillende steden en gebieden. Zo is het mogelijk om van Venetië naar Verona en het Gardameer te reizen, maar kun je ook reizen tussen Pisa, Toscane en Umbrië. Word jij liever omringd door de zee en lig je het liefst de hele dag op het strand? Dan is Sardinië de perfecte bestemming om rond te reizen.

Rondreis naar Venetië, Verona en het Gardameer

Een eerste mogelijkheid voor een rondreis is een tocht van Venetië naar Verona met als eindpunt het Gardameer. Venetië ligt in het noordoosten van Italië en wordt gekenmerkt door duizenden smalle straatjes en grachten, waar bewoners en toeristen zich te voet en met de boot doorheen navigeren. Ook kent Venetië een aantal kleine eilanden, zoals Burano en Murano, die onder meer bekend staan om hun glaswerk en gekleurde huisjes. Vanuit Venetië is het mogelijk om met de trein naar Verona af te reizen, waar je tussen alle toeristen bijzondere bouwwerken kunt bewonderen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Arena di Verona, beklim de Torre dei Lamberti of sta op het balkon van Julia uit Romeo en Julia. Na de drukte van de stad vertrek je naar het Gardameer, waar je heerlijk kunt zonnen, suppen en varen. Kortom, de ideale combinatie van drukte en rust tijdens je rondreis Italie.

Rondreis naar Pisa, Toscane en Umbrië

In tegenstelling tot de rondreis van Venetië, Verona en het Gardameer is deze rondreis door het noordwesten van Italië, die je kunt boeken bij Riksja Travel. De reis begint in Pisa, waar een foto met de Toren van Pisa uiteraard niet mag ontbreken! De stad zelf is verder niet de meest bijzondere van Italië, maar de Toscaanse omgeving wel. Zo kun je er genieten van het geweldige landschap, proef je er heerlijke Italiaanse wijnen en flaneer je in pittoreske bergdorpjes. Met een huurauto is het zeker aan te raden om hier rond te toeren, zodat je een beter beeld krijgt van de geweldige Toscaanse omgeving. Is alles volgens plan verlopen? Pak dan de auto om naar Umbrië te reizen, die bekend staat om het groene landschap: bossen, bloemenvelden, rivieroevers en meren kun je hier allemaal aanschouwen. Heb je nog tijd over? Trek dat tijd uit om de wondere wereld van Florence te exploreren.

Rondreis naar Sardinië

Naast de verkenning van het vasteland kun je ook de Italiaanse eilanden bezoeken. Een rondreis door Sardinië is in het bijzonder aan te raden – een eiland met een oppervlakte die gelijk staat aan bijna heel Nederland. Door de eeuwen heen is Sardinië meerdere keren ingevallen en heeft het een aantal tegenslagen gehad door onder andere droogte. Desondanks is het landschap verbluffend: heuvels, grotten, stranden, baaien en groene gebieden zijn kenmerkend voor het eiland. Door deze diversiteit van het landschap is het dus zeker de moeite waard om eerst de oostkust te verkennen, waarna de reis verder gaat naar de westkust. De avonturier gaat flamingo’s en wilde paarden spotten, terwijl de liefhebber van de Italiaanse keuken een foodtour door de stad Cagliari kan maken en deel kan nemen aan een kookworkshop. Al met al is Italie zo een fantastisch land om een rondreis of zelfs meerdere rondreizen te maken!

Comments are closed.