Beleef Italie

De geheimen van Italië

De geheimen van Italië 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Bij Italië denken de meeste vakantiegangers direct aan steden zoals Rome, Florence, Milaan, Venetië of Napoli. Als echte liefhebber van Italië heb je deze steden natuurlijk al lang gezien en ben je nu toe aan wat minder bekende steden. In deze blog gaan we kleine Italiaanse Parels behandelen. Je denkt misschien dat je Italië goed kent, maar de kans is groot dat je nog nooit gehoord hebt van deze steden.

Siracusa

Siracusa is een eeuwen oude stad die te vinden is op het eiland Sicilië. Het stadje ligt aan de zuidoostkust van Sicilië en staat voornamelijk bekend om haar prachtige architectuur. In Siracusa is voornamelijk de wijk Ortygia erg populair. Dit is mede te danken omdat hier al de oude Griekse ruïnes staan zoals het de tempel van Apollo en de prachtige kathedraal die op die piazza te zien is. Omdat de stad invloeden uit de Griekse en Romeinse tijd heeft zijn er tal aan bezienswaardigheden.  Als je fan bent van de zon zit je goed in Siracusa, in de zomer is het daar zo gemiddeld 31 graden.

IMG_5276

Montalcino

Ooit van het stadje Montalcino gehoord? Nee, zelf de grootste liefhebbers van Italië kennen dit prachtige stadje niet. Montalcino is een stad die ten zuiden van Siena ligt. De stad is te vinden op een Toscaanse heuveltop. Wat het stadje zo prachtig maakt, is de omgeving. De omgeving bestaat uit wijngaarden en olijfbomen. Uit de stad de bekende wijn genaamd Brunello. Een trip naar Montalcino betekent vakantie vol wijnproeverijen. Als liefhebber van wijn is het zeker de moeite waard om een trip te boeken naar de wijnstad. Naast het proeven van allerlei wijnen heeft de stad nog veel meer te bieden. Zo zijn er veel heerlijke Toscaanse delicatessen te proeven zoals wild zwijn met versbereide tomatensaus.

montalcino-509181_1920

Lucca

Net als Montalcino ligt ook Lucca in Toscane. Je zal dus een rondreis door Toscane maken en beide steden bezoeken. Wat de stad Lucca zo bijzonder maakt, is dat de stad ontworpen is door Leonardo Da Vinci. Net als Montalcino, is de stad gevestigd op een Toscaanse heuvel. In de stad is de Italiaanse sfeer te proeven. In de pittoreske straatjes proef je nog de herinneringen van de Romeinse nederzetting. Lucca heeft een van de oudste stadsmuren van Europa. De stadsmuren werden gebouwd tegen de aanvallen vanuit Florence. De stadsmuren zijn naar al die jaren nog altijd in goede staat. Als eenmaal het centrum betreed, wordt je overvallen door honderd kerken. Lucca wordt ook wel de stad van de honderd kerken genoemd. Er is dus genoeg te doen in de stad.

lucca-2186256_1920

Comments are closed.