Beleef Italie

Bestaat de authentieke Italiaanse pizza wel?

Beoordeling deze pagina

Italië is het land van het heerlijke eten. Pizza, Pasta, Risotto, lasagne en ga zo maar door. Al het lekkere eten komt uit Italië. Het meest bekende gerecht uit Italië is toch echt wel de pizza. Pizza wordt over de gehele wereld anders bereid. Ook in Italië heeft elke stad zijn eigen bereidingswijze. Veel Nederlandse restaurants adverteren met authentieke Italiaanse pizza’s, maar is er eigenlijk wel één authentieke Italiaanse pizza? In deze blog nemen we je mee naar Italië en bespreken we de verschillen tussen de pizza’s uit Italië

Napels

Napels is de geboorteplaats van de pizza. De eerste klassieke pizza Margherita werd gemaakt in Napels. De pizza werd gemaakt voor de partner van de koning en zij vond de pizza zo lekker dat de pizza naar haar vernoemd werd. De pizza van de Napolitanen wordt bereid met 00 bloem. Het deeg wat gecreëerd wordt moet lang reizen, omdat er zo veel lucht in het deeg ontstaat. Bij het uitwerken van de pizza mag er absoluut geen deegroller gebruikt worden. Alles moet met de hand gedaan worden.

De pizza wordt binnen 60 tot 90 seconden gebakken in een hete houtoven die maar liefst 425 graden heet wordt. Helaas kun je dit thuis niet na maken omdat onze oven maar een maximale temperatuur van 260 graden kunnen bereiken.

8615955851_f89dc23009_c

Rome

In Rome serveren ze een pizza in de vorm van een soort van flatbread. Het is een pizza in vorm van een vierkant. Je kunt in Rome ook normale ronde pizza’s vinden, maar de stad is vooral bekend van de vierkante pizza’s genaamd pizza al taglio.

Bij deze pizza wordt er wat stevigere tarwe gebruikt en meer water, omdat het dan gemakkelijker is om uit te rollen. Het deeg is een stuk dikker dan het deeg uit Napels en daardoor kunnen er ook meer ingrediënten op.

41972225942_51ee329a16_c

Sicilië

De pizza in Sicilië wordt net als Rome bereid met een dikkere bodem. De pizza uit Sicilië wordt ook wel de sfincione genoemd. De pizza is vrij simpel, het bevat namelijk alleen tomaten en wat kruiden. Sinds het toerisme in Sicilië is toegenomen zijn er ook andere soorten op de markt gekomen. Er zijn ook versies van de pizza die uien, ansjovis en kaas bevatten.

Sfincione_palermitano

Comments are closed.